30.05.2024

FUJIFILM gaat cartridges recycleren

Op woensdag 29 mei opende FUJIFILM Manufacturing Europe in Tilburg het ‘Circular Manufacturing Center’. Hier worden vanaf juni 2024 toner cartridges voor printers gereviseerd en opnieuw gevuld. Sinds 1995 werkt het bedrijf met een recyclingbeleid waarbij gebruikte apparatuur en producten van klanten worden verzameld, hergebruikt en gerecycled.

 

In het ‘Circular Manufacturing Center’ verzamelt FUJIFILM gebruikte toner cartridges van printers uit de Europese markt. Deze toner cartridges worden gedemonteerd, schoongemaakt en geïnspecteerd en daarna gereviseerd en gevuld om als nieuwe toner cartridges op de Europese markt te komen. Het bedrijf heeft plannen om deze ‘remanufacturing’ processen uit te breiden naar andere producten, zoals gereviseerde multifunctionele printers en reserveonderdelen voor productieprinters.

Alle door FUJIFILM gebruikte elektriciteit wordt opgewekt door vijf windturbines op eigen terrein, aangevuld met honderd procent duurzaam opgewekte stroom van het elektriciteitsnetwerk. Daarmee is het elektriciteitsgebruik van het nieuwe ‘Circular Manufacturing Center’ CO2-neutraal. Met de opening van het ‘Circular Manufacturing Center’ zet FUJIFILM de volgende stap op het gebied van haar circulaire activiteiten en het stimuleren van een circulaire economie.