13.03.2024

Eerste oproep voor projecten BioBased Circular opent op 19 maart

Werk je aan een innovatie die helpt de productieketen te verduurzamen voor bouwstenen en toepassingen voor polyester of poly(ester)amide biopolymeren, op basis van koolhydraten? Doe je dit samen met andere partijen in een consortium? En met een multidisciplinaire aanpak? Vraag dan subsidie aan met de regeling Biobased Circular.

 

Op 19 maart opent de eerste oproep voor projecten in de regeling Biobased Circular. Hiervoor is in totaal 10 miljoen euro budget beschikbaar. Projecten kunnen worden aangemeld binnen het format van de MOOI-regeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) .

De oproep staat open voor projecten op het gebied van:

  • Duurzame biogrondstoffen: ontwikkeling van een of meer nieuwe biogrondstoffen voor de omzetting van chemische bouwstenen in polymeren.
  • Nieuwe generatie bouwstenen en biopolymeren: ontwikkeling van een nieuwe generatie bio-gebaseerde bouwstenen (zoals polyolen, dicarbonzuren of hydroxycarbonzuren) en daaruit polyesters.
  • Circulair ontwerpen van producten : (her)ontwerp van nieuwe producten op basis van biogebaseerde materialen voor sectoren zoals de bouw en interieur, textiel en verpakkingen.

Let op: vooraanmelding van een project is verplicht en kan tot 18 april. De definitieve aanvraag moet uiterlijk op 5 september worden ingediend.

Kijk hier voor alle informatie over de regeling.