23.04.2024

Dow Terneuzen en Dordrecht Operation Clean Sweep-gecertificeerd

Dow heeft voor twee productielocaties in Nederland de Operation Clean Sweep-certificering (OCS-certificering) binnen Europa behaald. Het OCS Europe-certificeringsprogramma is ontworpen om de naleving van bedrijven in de hele plastic toeleveringsketen te waarborgen en te documenteren met eisen voor het voorkomen van verlies van plastic pellets, poeders en vlokken in het milieu.

 

Het OCS Europe-programma is ontwikkeld in samenwerking met experts uit de industrie, handelsverenigingen, NGO’s, beleidsmakers en certificeringsinstanties. Dow is al lange tijd een OCS-partner. Het programma is bedoeld om medewerkers en belanghebbenden in de waardeketen te trainen over het belang van productie zonder verlies van pellets. Zo zoeken ze naar oplossingen voor mogelijke pelletverspilling en initiëren ze projecten en verbeteringen gericht op het minimaliseren van pelletverlies.

Naast locaties in Nederland zijn de faciliteiten van Dow wereldwijd actieve deelnemers aan OCS. Dow-initiatieven zoals ‘Elke Pellet Telt’ - een interne campagne gelanceerd in 2023 - hebben het bewustzijn vergroot en oplossingen gevonden voor plastic verlies tijdens de productie, het laden, het transport en de verwerking van producten. Dow werkt met OCS samen om te zorgen dat alle Europese locaties tegen het einde van 2024 gecertificeerd zijn.