24.01.2023

Digitale les ‘De duurzame fabriek’ gelanceerd

Op de onderwijsbeurs NOT in Utrecht werd vandaag de nieuwe digibordles 'De duurzame fabriek' gelanceerd. In deze les in onderzoekend en ontwerpend leren maken leerlingen online een eigen verffabriek. Spelenderwijs ontdekken leerlingen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming. Welke duurzame keuzes maken ze en wat zijn de gevolgen?

 

De les ‘De duurzame fabriek’ is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Met deze les voegt C3 een nieuwe les toe aan haar reeks digibordlessen voor het basisonderwijs die in het teken staan van onderzoekend en ontwerpend leren met chemie. De lessen en bijbehorende labkaarten (werkboekjes) zijn gratis beschikbaar en te bestellen via c3.nl/ontdekchemie.

De les ‘De duurzame fabriek’ kwam tot stand dankzij financiële en inhoudelijke bijdragen van PPG, de bètafaculteiten van de universiteiten, de Koninklijke VNCI en de VVVF.

Met het aansnijden van een taart lanceerden Rosienne Steensma, Programme Lead Chemicals Strategy for Sustainability van de Koninklijke VNCI (links), Maurice de Wit, Directeur Productie en Logistiek van PPG (rechts) en Jeroen Sijbers, Directeur C3, vandaag feestelijk de nieuwe digibordles ‘De duurzame fabriek’.