14.03.2022

CTGG: gezamenlijk tot oplossingen komen

De CTGG zet zich al meer dan 60 jaar in voor de veiligheid van het vervoer van gevaarlijke stoffen. Wat zijn op dit moment de speerpunten van dit samenwerkingsverband, dat onlangs een nieuwe voorzitter heeft gekregen? In een interview met evofenedex vertellen voorzitter Hans Verhoeven en secretaris Macco Korteweg Maris hier meer over.

 

“Ik zie het vooral als mijn taak de juiste partijen om de tafel te krijgen, om de dialoog op gang te brengen”, zegt Hans Verhoeven, de nieuwe voorzitter van de Commissie Transport Gevaarlijke Goederen (CTGG). De CTGG behartigt de belangen van veertien brancheverenigingen op het gebied van productie, vervoer en opslag van gevaarlijke goederen. 

Alle leden hebben hun eigen achterban en dus hun eigen belangen, zegt CTGG-secretaris Macco Korteweg Maris. “Dan is het aan ons om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en te houden. Als de verschillende verenigingen allemaal een andere kant willen opgaan, is dat natuurlijk niet goed voor de onderhandelingen met de overheid en ook niet voor de veiligheid rond gevaarlijke stoffen.”

Lees het volledige artikel op de website van evofenedex.


Meld je aan voor de CTGG-dag

Wil jij bijgepraat worden over relevante onderwerpen op het gebied van transport van gevaarlijke goederen? Meld je dan aan voor de jaarlijkse CTGG-dag op vrijdag 22 april