23.03.2023

Corbion: suiker als grondstof voor producten

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat in de serie 'Nederland gaat voor groen' op zoek naar duurzame initiatieven in Nederland. Zo gaf Diana Visser, senior director Sustainability bij Corbion een uitleg over hoe suiker als grondstof wordt gebruikt voor een heleboel producten.  

 

Corbion maakt duurzame ingrediënten voor voeding en biochemicaliën die gebruikt worden in allerlei sectoren. Alle producten worden gemaakt met hernieuwbare grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan ingrediënten voor visvoer en producten die de houdbaarheid van voeding kunnen verlengen. Een ander voorbeeld zijn producten waarmee afbreekbaar hechtdraad en schroeven gemaakt kunnen worden voor operaties. Het werken met hernieuwbare grondstoffen draagt bij aan een circulaire economie en het verminderen van CO2-uitstoot. Diana legt het uit in een kort filmpje

Voorheen heette het bedrijf CSM (Centrale Suiker Maatschappij), voortgekomen uit de bietsuikerindustrie. Het produceerde en verkocht suiker en bakkerijproducten. Corbion maakt nu producten met veel bredere toepassingen, maar suiker is nog altijd de belangrijkste grondstof.