14.03.2023

Chemours en het Lexlab breiden samenwerking uit met workshop 'De Limonadefabriek'

Chemours en Lexlab werken al langer samen om verschillende activiteiten voor lagere schoolkinderen in de Drechtsteden mogelijk te maken. Zo is er al een workshop ‘De Slijmfabriek’ en binnenkort komt de workshop ‘De Limonadefabriek’ daarbij.

 

De workshop ‘De Limonadefabriek’ wordt door Lexlab ontwikkeld als een modulaire fabriek waarin een hele schoolklas tegelijk aan de slag kan met het maken van limonade op basis van schone energie en duurzame ingrediënten. Daarbij gaan ze gebruikmaken van verschillende technieken zoals robotica, 3D-printen en leren ze over chemische processen.

'De Slijmfabriek' is een samenwerkingsproject van het Lexlab met Chemours om kinderen te laten ontdekken welke productieprocessen ze allemaal in een fabriek tegenkomen. Ze wegen, meten en verzamelen verschillende soorten grondstoffen, mengen deze op de juiste manier en zo maken ze samen met hun ‘collega-medewerkers’ hun eigen slijm. Na afloop worden de producten uitvoerig bekeken en getest zodat ze aan alle eisen voldoen. Sinds de start van de samenwerking in 2019 hebben meer dan 2.500 kinderen uit de Drechtsteden door deze workshop kennis kunnen maken met chemie en techniek.