05.09.2023

Bezoek en gesprek tussen natuur- en milieuorganisaties en VNCI-leden

Op uitnodiging van de Koninklijke VNCI bezochten enkele milieu- en natuurbeschermingsorganisaties onlangs de Botlek-vestiging van LyondellBasell. Insteek? Een constructief gesprek over verduurzaming van de industrie tussen vertegenwoordigers van Natuur & Milieu, Milieudefensie, IUCN NL, Natuurmonumenten, Greenpeace en leden van de Koninklijke VNCI.

 

Diverse deelnemers gaven presentaties over uiteenlopende onderwerpen, waaronder de duurzaamheidsplannen van LyondellBasell, het CO2-vrij maken van de waardeketen, een inkijkje in de complexiteit van investeringscycli, het terugdringen van emissies en het cruciale belang van een overgang naar duurzame grondstoffen en materialen. Prikkelende stellingen leverden levendige discussies op.

Elkaar beter leren kennen 

Tijdens een informele lunch was er volop ruimte om elkaar beter te leren kennen. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het terrein van LyondellBasell in een elektrische bus. LyondellBasell vertelde uitgebreid over de Botlek-locatie, wat er wordt geproduceerd en hoe de onderhoud- en verbeterwerkzaamheden, die binnenkort van start gaan, bijdragen aan hun duurzaamheidsdoelen.