23.11.2020

Bewoners tanteLouise krijgen smartphones van SABIC

De bewoners van tanteLouise ontvingen vorige week zestig smartphones van SABIC-medewerkers. De donatie is een van de wereldwijde initiatieven van het chemiebedrijf om mensen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de smartphone kunnen de bewoners beeldbellen met familie en vrienden. De 96-jarige Jan van den Kieboom nam de eerste telefoon direct in gebruik. 

 

Medewerkers van SABIC in Bergen op Zoom deden mee aan een donatiecampagne van het bedrijf en deden een eenmalige bijdrage van hun salaris. SABIC verdubbelde dit bedrag en ook De Helpende Hand, een vereniging van SABIC-medewerkers, deed een mooie financiële bijdrage.

Director Rutger Bosch van SABIC in Bergen op Zoom: “Het is van groot belang dat de oudere bewoners van tanteLouise in deze moeilijke tijd contact kunnen onderhouden met hun dierbaren. Heel mooi dat de medewerkers van SABIC dit mogelijk maken.”

TanteLouise kan de smartphones heel goed gebruiken, zeker nu door corona de bezoekmogelijkheden soms beperkt zijn, verzekert innovatieadviseur Daan de Viet. ‘’We zijn heel blij met deze schenking, die ons echt helpt om in vaak moeilijke of zelfs verdrietige omstandigheden het sociaal isolement van onze bewoners te verzachten.”