22.02.2023

Avantium gaat massaproductie FDCA en PEF versnellen

Avantium en Origin Materials gaan samenwerken om de massaproductie van FDCA en PEF voor geavanceerde chemicaliën en kunststoffen te versnellen. De samenwerking heeft tot doel de technologieplatforms van beide bedrijven samen te brengen om FDCA op industriële schaal te produceren uit duurzame houtresten.

 

FDCA (furaandicarbonzuur) is de belangrijkste bouwsteen voor het biopolymeer PEF (polyethyleenfuraanoaat) - een 100 procent plantaardig, volledig recycleerbaar kunststofmateriaal, met een superieure functionaliteit en een aanzienlijk kleinere koolstofvoetafdruk dan conventionele kunststoffen. PEF kan worden gebruikt in een groot aantal toepassingen zoals flessen, verpakkingen, folies, vezels en textiel, die belangrijke eindmarkten vormen.

"Wij zijn verheugd om dit strategische partnerschap aan te gaan met Origin Materials, een gelijkgestemde partner die gecommitteerd is aan een revolutie in de chemische en kunststofindustrie," zegt Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium. "De technologieën van beide ondernemingen vullen elkaar in hoge mate aan en zullen ook het gebruik van niet-eetbare, hernieuwbare grondstoffen voor de productie van FDCA en PEF mogelijk maken. Hierdoor krijgen we meer opties voor biogrondstoffen die we kunnen gebruiken voor onze technologie. We kijken ernaar uit om samen te werken aan onze gezamenlijke ambitie om de wereld over te laten schakelen op grootschalige duurzame materialen gemaakt van niet-fossiele grondstoffen."


Lees het volledige bericht