02.02.2023

Air Liquide en TotalEnergies gaan Europees netwerk waterstofstations ontwikkelen

Air Liquide en TotalEnergies gaan in een joint venture samenwerken om een netwerk van meer dan 100 waterstofstations voor zware voertuigen in Europa te ontwikkelen. Dit initiatief zal de toegang tot waterstof helpen vergemakkelijken, de ontwikkeling van het gebruik ervan voor goederenvervoer mogelijk maken en de waterstofsector verder versterken. 

 

De twee bedrijven combineren hun kennis en expertise op het gebied van infrastructuur, waterstofdistributie en mobiliteit. Met de waterstofstations wordt een belangrijke bijdrage gerealiseerd voor het koolstofvrij maken van het wegvervoer in Europa.

Matthieu Giard , vicepresident en lid van het uitvoerend comité van de Air Liquide Group, die toezicht houdt op de waterstofactiviteiten, benadrukt: “Waterstof biedt duidelijke voordelen voor zware mobiliteit. Om het wijdverbreide gebruik ervan te bevorderen, is het absoluut noodzakelijk om de ontwikkeling van tankinfrastructuur te versnellen en om voertuigfabrikanten en vervoerders een voldoende dicht netwerk van stations aan te bieden. Het is precies de ambitie van deze joint venture , die zal profiteren van de complementaire expertise van Air Liquide en TotalEnergies. Als leider gedurende meer dan 60 jaar en met unieke knowhow en technologieën, is Air Liquide een belangrijke speler in het versnellen en opschalen van de ontwikkeling van waterstof, een sleutelelement voor de opkomst van een koolstofarme samenleving."


Air Liquide is lid van de Koninklijke VNCI. Maak kennis met al onze leden