10.06.2022

Agrifirm upcyclet afvalstromen tot waardevolle diervoederingrediënten met ChainCraft

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf ChainCraft en Royal Agrifirm Group starten een strategische samenwerking voor de upcycling van bio-reststromen. ChainCraft heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om Middellange Keten Vetzuren (MKVZ's) te produceren uit bio-reststromen uit de agrifood-industrie. Dit gebeurt door gebruik te maken van natuurlijke fermentatieprocessen.

 

MKVZ's zijn essentiële ingrediënten voor veevoer: ze stimuleren de diergezondheid via het maag-darmkanaal en bieden ook antivirale voordelen. Na uitgebreide proeven op het gebied van efficiëntie en veiligheid heeft Agrifirm deze voordelen gevalideerd. 

Duurzame voordelen

Het duurzaam upcyclen van lokale organische reststromen tot waardevolle voeringrediënten resulteert in efficiënter (en dus minder gebruik van) voer, heeft een positief effect op de gezondheid van het dier, en uiteindelijk ook op de consument. Door af te stappen van het gebruik van fossiele olie en palmolie verminderen deze biobased vetzuren, gemaakt uit organische reststromen, de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk. 


Lees ook Chemie Magazine |  ChainCraft klaar voor opschaling en diversificatie


Niels van Stralen, directeur en medeoprichter ChainCraft “De samenwerking met Agrifirm bevestigt nogmaals de technische en economische haalbaarheid van ons innovatieve en duurzame concept. We staan ​​echter pas aan het begin van de transitie om de industrie volledig fossiel en palmolie te maken. olievrij en zullen daarom onze productiecapaciteit de komende jaren flink opschalen."