ESD-SIC B.V.

ESD-SIC B.V.
Kloosterlaan 11 -13
9936 TE Farmsum

Postbus 127
9930 AC Delfzijl

0596-63 72 22

Over ESD-SIC B.V.

ESD-SIC bv in Farmsum (Delfzijl) is Nederlands enige producent van siliciumcarbide (SiC) en een van de weinige SiC producenten in Europa. ESD-SIC is één van de grootste siliciumcarbidefabrieken ter wereld met 3-4% wereldmarktaandeel. ESD-SIC is een zelfstandig familiebedrijf.

De productiewijze van ESD-SIC is met afstand de meest milieuvriendelijke en meest energiezuinige producent wereldwijd. Ons hoogwaardige en duurzame SiC wordt vanuit zand (SiO2) en petroleumcokes (C) als restproduct uit de aardolieraffinage, door middel van elektrificatie in ovens geproduceerd. Bij de productie wordt ruim 30% CO2 vermeden, doordat de koolstof wordt vastgelegd in de matrix van ons SiC.

Door de enorme hardheid (bijna zo hard als diamant), vuurvaste eigenschappen en omdat SiC chemische inert is, wordt SiC toegepast in onder meer dieselroetfilters, keramische waterfilters en hoogwaardige slijtvaste onderdelen, zoals lagers. Daarnaast wordt SiC toegepast in de slijpmiddelindustrie, zoals bij de productie van halfgeleiders voor zonnecellen. Ook wordt SiC toegepast als legeringsmiddel voor de productie van hoogwaardig staal en gietijzer voor onder andere windmolens en energiezuinige motoren.

ESD-SIC wil als maatschappelijk betrokken SiC producent en als meest betrouwbare, milieuvriendelijke en energiezuinige SiC-producent wereldwijd, haar bedrijfsprocessen verder optimaliseren, vergroenen en verduurzamen. Dit in nauwe samenwerking met ketenpartners en stakeholders.

Gerelateerd nieuws
Geen gegevens gevonden