Maschem BV

Maschem BV
Herbert H. Dowweg 11
4542 NM Hoek

Herbert H. Dowweg 11
4542 NM Hoek

Over Maschem BV

Maschem B.V. is een state-of-the-art productieunit van ethoxylaten en als green-field fabriek gestart in 2016. 

We zijn strategisch gelegen in het midden van Europa nabij onze klanten, havenfaciliteiten en beschikken over een pijpleidingverbinding met DOW voor nutsvoorzieningen en ethyleenoxide.

Ethoxylaten zijn niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen die toegepast worden in milde reinigingsmiddelen, zoals wolwaspoeder, vochtinbrengende shampoos en zeep, smeermiddelen, cosmetica, voeding en als proceschemicaliën voor de textiel- en papierindustrie.

Als mkb wordt Maschem uitgebaat door een multidisciplinair en goed opgeleid team dat alle disciplines dekt: van productie tot logistiek, kwaliteitscontrole, laboratorium, proces, techniek, onderhoud, financiën, HSEQ (gezondheid, veiligheid, milieu, kwaliteit) en personeelszaken (HR). Onze missie is om chemicaliën op een veilige, duurzame en milieuvriendelijke manier te produceren. We streven ernaar om de hoogste kwaliteitsnormen voor klanten te hanteren op een energiezuinige manier met de best mogelijke kostenefficiëntie. 

We beheersen de risico's met betrekking tot de gezondheid en veiligheid van personeel op het werk en voldoen daarbij aan de ISO9001:2015, ISO14001:2015, ISO17025:2017, ISO45001:2017, RSPO en Fami-QS normen. Met een sterk preventieprogramma voor zware ongevallen voldoet MASCHEM tevens aan de Seveso III-richtlijn.

Maschem maakt deel uit van de Musim Mas groep, met Singapore als hoofdzetel (musimmas.com).