Troy Moerdijk klaar voor de toekomst

In 2018 verwierf Troy Corporation het familiebedrijf DBM Blending in Moerdijk en vormde het om tot Troy Moerdijk. Na aanzienlijke investeringen in de vestiging en verbetering van de veiligheidsnormen, is het nu tijd om de productie uit te breiden.

Tekst: Igor Znidarsic

Poedercoatings, houtbescherming, kunststoffen, metaalbewerkingsvloeistoffen, reinigingsproducten, lichaamsverzorgingsproducten, de olie- en gassector. De producten van Troy kennen velerlei toepassingen. “Je komt ze overal tegen", zegt Egbert Brinks, sinds begin 2019 site manager van Troy Moerdijk. Troy Moerdijk maakt producten voor de bestrijding van schimmels, meeldauw en zwammen, maar ook algen en bacteriën, waardoor producten langer meegaan en beter presteren. Verf bijvoorbeeld. In verf op basis van oplosmiddelen kunnen geen schimmels groeien, maar dat geldt niet voor verf op waterbasis, tenzij daaraan antibacteriële middelen worden toegevoegd. “Het zijn deze antibacteriële middelen die Troy produceert", aldus Brinks. Daarnaast maakt het bedrijf additieven die de eigenschappen en oppervlaktebehandeling van klantproducten verbeteren. 

Aan verf op waterbasis moeten antibacteriële middelen worden toegevoegd.

 

De vestiging in Moerdijk is sinds 2018 eigendom van de Amerikaanse Troy Corporation. Daarvoor was het een familiebedrijf met de naam DBM Blending, een op contractbasis werkend productiebedrijf dat materialen vrijwel geheel namens derden produceerde. Toen eigenaar Pim Dorrepaal de vestiging wilde verkopen, benaderde hij Troy, zijn grootste klant.

Verbeteringen 

Sinds de overname van DBM Blending door Troy zijn er veel verbeteringen op het gebied van veiligheid doorgevoerd. "We hebben veel tijd, moeite en geld geïnvesteerd om de vestiging qua veiligheidsnormen op een hoger plan te tillen. Niet alleen wat betreft de procesveiligheid, maar ook op het gebied van ATEX. Voor de nieuwe operators is een nieuw opleidingsprogramma opgesteld en ze kregen een klassikale opleiding van vier weken voorafgaand aan de start in het echte productieproces." 

Naast veiligheid zet Troy Moerdijk zich ook in voor een beter energierendement. Hoewel de locatie een kleine energieverbruiker is, is er een energiebesparingsplan. "Bij nieuwe investeringen kijken we naar het energierendement van de apparatuur die we kopen. Ook hebben we een warmtewisselaar voor ventilatie geïnstalleerd, die 98 procent van de uitgestoten energie terugwint." Daarnaast beschikt het bedrijf, in plaats van het lozen van leidingwater in het oppervlaktewater, nu over een gesloten koelsysteem.


Troy Corporation is een Amerikaans bedrijf in privébezit, met het hoofdkantoor in Florham Park, New Jersey, in de Verenigde Staten. Troy beschikt daarnaast over vestigingen in de VS, Europa en Azië. De producten worden in meer dan honderd landen verkocht. 


Sinds de aankoop is de vestiging geprofessionaliseerd en is er een nieuw managementteam gevormd. De focus is nu op de toekomst gericht. Die ziet er volgens Brinks goed uit. “De producten worden goed verkocht en er is sprake van een groeiende markt.” Er wordt dan ook gewerkt aan uitbreiding van de vestiging. Er komt een extra ploegendienst en er wordt ook nieuw laboratorium- en logistiek personeel aangenomen.

"Met onze grote investeringen hebben we de vestiging op een hoger plan gebracht en bevinden we ons nu in een goede positie om toekomstige groei aan te kunnen, zowel wat betreft de nieuwe generatie geavanceerde materialen van Troy als wat betreft de loonproductie”, aldus Brinks.

Laboratorium- en proeffaciliteiten

Als aanbieder van loonproductie voor hoogwaardige chemicaliën heeft Troy Moerdijk ervaring met een groot aantal chemische processen. De productievestiging is geschikt voor verschillende doeleinden en kan efficiënt opschalen van een kleine hoeveelheid (bijvoorbeeld een laboratoriummonster) tot een grote hoeveelheid (bijvoorbeeld een productievolume). Troy biedt klanten laboratorium- en proeffaciliteiten voor reactie-chemie, expertise in formuleringschemie, analytische ondersteuning en kennis van complexe wet- en regelgeving. “Wij zijn een ervaren productiedienstverlener die klanten helpt om hun doelstellingen te bereiken", aldus Brinks. “Of het nu gaat om het uitbreiden van de activiteiten, het krijgen van extra capaciteit op drukke tijden in het jaar of de productie van innovatieve nieuwe materialen waarvoor speciale apparatuur is vereist.”

 

“We bevinden we ons nu in een goede positie om toekomstige groei aan te kunnen.”

 

Door de uitgebreide ervaring op het gebied van Europese en internationale regelgeving kunnen klanten ook worden bijgestaan bij het opnieuw samenstellen van bestaande producten, het ontwikkelen van nieuwe formules, het binnen Europa beschikbaar maken van productievestigingen, het onderbrengen van processen op één vestiging en het bieden van expertise op het gebied van regelgeving.


Lid VNCI

Troy is vorig jaar lid geworden van de VNCI en is ook lid van VNO-NCW. Het bedrijf ziet de toegevoegde waarde van organisaties zoals de VNCI in het behartigen van de gezamenlijke belangen van de chemische sector om ervoor te zorgen dat die zich kan blijven ontwikkelden, zonder daarbij naleving en duurzaamheid uit het oog te verliezen. De chemische industrie staat voor uitdagingen, en de VNCI stelt leden in staat verbindingen te maken, problemen te bespreken en naar oplossingen toe te werken. “Een uitstekend voorbeeld daarvan is hoe de VNCI en haar leden omgingen met de uitdaging van de COVID-19-pandemie”, zegt Brinks.