Het Nederlands perspectief op een ‘Gifvrij Europa’

Op 9 oktober organiseert VVM, netwerk van milieuprofessionals, een middagsymposium over Zeer Zorgwekkende Stoffen, het Nederlandse beleid en het EU-beleid in de praktijk.


We zien bijna dagelijks berichten over gevaarlijke vervuiling door PFAS, bestrijdingsmiddelen en andere Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). Hoe kan dit en wat zou het Nederlandse beleid moeten zijn voor deze stoffen in relatie tot het EU-beleid 'Chemicals Strategy for Sustainability: Towards a Toxic-Free Environment'? Worden deze zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) wel effectief aangepakt?

Op 9 oktober organiseert VVM, het netwerk van milieuprofessionals, een middagsymposium over dit zeer actuele onderwerp. Het symposium geeft inzicht in zowel nationaal als Europees beleid met betrekking tot ZZS. We onderzoeken het spanningsveld tussen het nut van het gebruik van chemische stoffen, effecten op volksgezondheid en duurzaamheid, en brengen verschillende perspectieven samen.

Zo vergroten het symposium het bewustzijn over ZZS  en zetten het aan tot nadenken over hoe beleid, consumentengedrag en de industrie kunnen bijdragen aan oplossingen voor een groene en circulaire chemie.

Met bijdragen van experts uit wetenschap (Marjorie van Duuren, VU; Annemarie van Wezel, UvA), industrie (Rosienne Steensma, VNCI), landbouw (Volkert Engelsman, voormalig EOSTA) en de politiek (Mieke Klooswijk, Ministerie van IenW; Tom Smeelen, Provincie Noord-Holland). Onder leiding van dagvoorzitter Bart Krull (SustainLab) wordt het een inspirerende bijeenkomst die je niet wilt missen.

Bekijk het volledige programma en meld je aan op de VVM-website.
VNCI-leden krijgen korting met de code FPVCFSMZ.