Cluster 6 aan zet!

De verduurzamingsopgave van middelgrote en kleinere VNCI-leden doet nauwelijks onder voor die van onze grootste leden. Maar de uitdagingen waar deze bedrijven tegen aanlopen zijn echt anders dan die van grotere bedrijven in de regionale industrieclusters. Op woensdag 14 juni staat de verduurzamingsagenda van de kleinere chemiebedrijven centraal tijdens de bijeenkomst Cluster 6 aan zet! in de KAS in Woerden.

 

Je bent welkom vanaf 12.30 uur bij de Kas voor een lichte lunch. Om 13.00 uur start het inhoudelijke programma. We sluiten de middag af met een soepje/borrel vanaf 17.00 uur.

Het programma

  1. De verduurzamingsagenda van de chemische sector: hoe ziet verduurzaming eruit voor chemiebedrijven? Aan de hand van een aantal voorbeeldcases schetsen we een beeld van de verduurzamingsagenda voor bedrijven op weg naar klimaatneutraal en circulair in 2050.
  2. Knelpunten in de uitvoering: waar lopen chemiebedrijven tegenaan bij hun verduurzamingsopgave, en wat kan Cluster 6 voor hen betekenen? Onder leiding van Gerrit Jan Koopman, co-voorzitter van Cluster 6, gaan we met jullie in gesprek over de dilemma’s waar je in de praktijk tegenaan loopt.
  3. Het Nationaal Programma Verduurzaming Industrie: Wat kunnen we verwachten van het NPVI in het versnellen van de transitie en oplossen van knelpunten in de uitvoering. Cees Kortleve, programmaleider bij het ministerie van EZK geeft een update over het NPVI.
  4. Rapportage & inzicht: VNCI en VNO-NCW praten je bij over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), een Europese richtlijn die ondernemingen verplicht een duurzaamheidsverslag op te stellen en openbaar te maken.

Over Cluster 6

Veel van onze leden vallen onder één van de vijf geografische industrieclusters (Rotterdam-Moerdijk, Chemelot, Noord-Nederland, Zeeland/West-Brabant en het Noordzeekanaalgebied). In de praktijk blijkt dat de specifieke behoeften van de middelgrote en kleinere leden niet altijd (voldoende) aan bod komen in deze clusterplannen. Voor deze groep bedrijven én voor de bedrijven die buiten de vijf bestaande clusters liggen, is Cluster 6 opgezet. Tijdens deze middag is er volop gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan over de verschillende dilemma’s en uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen.

 

Jouw gegevens
Bedrijfsgegevens
VoorkeurIk ga akkoord met de privacyverklaring
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je gegevens
Je gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld, je aanvraag wordt verwerkt.