07.11.2022

Lancering Exactwatjezoekt.nl: nieuw scholierenplatform over bèta en techniek

Met de lancering van Exactwatjezoekt.nl kunnen scholieren vanaf nu alle informatie over bèta en techniek op één online platform vinden. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, Exactwatjezoekt.nl biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer.

 

Marijn Meijer (directeur C3) en Maurice de Wit (directeur productie & logistiek Benelux bij VNCI-lid PPG) lanceerden het platform eind vorige week tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie. C3 wil met deze onafhankelijke website scholieren helpen om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor hun toekomst. In het eerste jaar verwacht C3 150.000 bezoekers.

Iedere dag staat een expertteam vrijwillig klaar om alle vragen van scholieren en eerstejaars studenten te beantwoorden. Noor Abdulhussain, Mimi den Uijl en Lotte Schreuders van het Instagramaccount SisterInScience_NL verzorgen uitlegfilmpjes over scheikunde. De Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam stelden daarvoor opname- en montagefaciliteiten beschikbaar. In samenwerking met wiskundeorganisaties wil C3 in 2023 ook een vraagbaak wiskunde via het platform aanbieden.


Lees ook | Sisters in Science willen wetenschap en chemie ‘openen’


Dankzij een financiële bijdrage van VNCI-lid PPG kunnen scholieren via exactwatjezoekt.nl extra oefenen in exacte vakken. De oefenopgaven voor scheikunde zijn al beschikbaar, de ondersteuning wordt aangevuld voor de andere vakken. De bètafaculteiten en de in Domein Applied Science verenigde hbo-opleidingen zijn eveneens partner van exactwatjezoekt.nl.