25.08.2022

Nobian ontvangt platina Ecovadis rating bij eerste beoordeling

Nobian heeft een platina rating ontvangen van EcoVadis voor de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf. Het is de eerste keer dat Nobian een EcoVadis beoordeling heeft aangevraagd. Met de platina rating behoort het bedrijf tot de top 1% van beoordeelde bedrijven wereldwijd. Meer dan 90.000 bedrijven over de hele wereld zijn door EcoVadis beoordeeld. 

 

Michael Koenig, Chief Executive Officer: “De platina waardering erkent en onderstreept onze sterke toewijding aan duurzaamheid en ondersteunt onze missie om samen groener te groeien met onze partners. Dit is een fantastische prestatie en onderdeel van onze reis om een van de meest duurzame chemiebedrijven in Europa te worden. Voor de toekomst ligt onze focus op het verder verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Dit houdt ook in dat we sterk inzetten op het benutten van zakelijke kansen op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld de ondergrondse opslag van waterstof of de productie van lithiumhydroxide voor batterijen.” 

Marco Waas, VP R&D, Technology en Sustainability: “We zijn erg trots dat onze governance en prestaties op het gebied van duurzaamheid zijn erkend door EcoVadis met de platina rating. Des te meer omdat dit onze eerste aanvraag is als zelfstandige onderneming. De platina rating toont aan dat er een sterk beleid met acties en resultaten ten grondslag ligt aan onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en 2040. Deze prestatie laat zien dat duurzaamheid niet alleen in ons hoofd en in ons hart zit, maar dat dit ook blijkt uit onze acties.” 


Nobian is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Nobian is lid van de Koninklijke VNCI. Maak kennis met onze leden