19.08.2021

Open digitaal je deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap

Jongeren de wereld van de chemie laten ontdekken. Met dat doel is de Koninklijke VNCI partner van het Weekend van de Wetenschap. Op 2 & 3 oktober 2021 vindt er een nieuwe editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek.

 

Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Door de slogan “Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan” wordt iedereen uitgenodigd om het eerste weekend van oktober met eigen ogen te zien wat de wetenschap allemaal kan. Dit jaar niet alleen op locatie, maar ook online.

De vandaag gelanceerde campagne voor Weekend van de Wetenschap laat zien hoe bijzonder, belangrijk en onmisbaar de wetenschap is. De campagne toont op een ludieke manier de impact: hoe wetenschap onze levens heeft veranderd, en steeds sneller zal veranderen.

Tijdens deze landelijke open dagen kunnen bezoekers ontdekken wat de chemische bedrijven allemaal doen. In 2020 kon het Weekend van de Wetenschap helaas niet doorgaan, maar de editie in 2021 gaat door: met een mix van activiteiten online én op locatie.