17.12.2020

Duurzaamheidsambities en behaalde resultaten Nederlandse chemie

Kerst, december, het einde van het jaar. Een periode om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd in mijn eigen omgeving? Hoe hangt de vlag erbij in de wereld? En hoe verhoudt de chemie zich tot alle ontwikkelingen?

 

VNCI Duurzaamheidsverslag 2020

In het vandaag gelanceerde VNCI Duurzaamheidsverslag 2020 blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we naar de duurzaamheidsambities en behaalde resultaten van de Nederlandse chemie. De corona-pandemie heeft de agenda gedomineerd. Voor mij persoonlijk om mijn collega’s voornamelijk digitaal te leren kennen, maar ook voor de chemie was het vanaf het eerste moment alle hens aan dek. Als cruciale sector zorgde de chemie ervoor dat de fabrieken veilig konden blijven doordraaien, om snel voldoende grondstoffen te kunnen produceren voor beschermingsmateriaal, desinfectiemiddelen en afweerschermen.

Verbondenheid tussen sectoren

Als corona één ding laat zien is het de sterke verbondenheid met elkaar. De verschillende sectoren van onze samenleving zijn verregaand geïntegreerd, goederen en grondstoffen komen overal vandaan en gaan overal naartoe, en we ontwikkelen gezamenlijk nieuwe normen en waarden. Niet alleen over hoe we met elkaar omgaan in deze corona-tijd, maar ook hoe we omgaan met welzijn en welvaart, met veiligheid, met het milieu en het klimaat, en met onze industrie

Bijdrage NL Chemie aan Sustainable Development Goals  

Met ons duurzaamheidsverslag willen we een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van deze normen. We gebruiken daarvoor de gezamenlijke taal van de VN Sustainable Development Goals (SDGs). De SDG-doelen helpen ons om uitdagingen te identificeren en ambities te formuleren. We richten ons daarbij vooral op de zes SDGs die voor de chemie belangrijk zijn.
 

Je hebt onvoldoende rechten om dit item te bekijken of dit item bestaat niet meer.