10.09.2020

LyondellBasell kondigt nieuwe pilot moleculaire recycling aan

VNCI-lid LyondellBasell, een van de grootste kunststoffen-, chemicaliën- en raffinagebedrijven ter wereld, kondigde de succesvolle start aan van zijn MoReTec moleculaire recyclingfaciliteit in Ferrara, Italië. LyondellBasells gepatenteerde geavanceerde recyclingtechnologie MoReTec streeft ernaar om plastic afval terug te brengen in zijn moleculaire vorm en dit vervolgens als grondstof voor nieuwe plastic materialen te gebruiken.

 

"Een einde maken aan plastic afval in het milieu en het bevorderen van de circulaire economie zijn voor ons bedrijf belangrijke aandachtsgebieden op het gebied van duurzaamheid," aldus Jim Seward, LyondellBasell Senior Vice President Research & Development (R&D), Technology and Sustainability. "Met onze geavanceerde recyclingtechnologie voor kunststoffen, kunnen we grotere hoeveelheden plastic afval terugbrengen in de waardeketen en nieuwe materialen produceren voor hoogwaardige toepassingen, zodat hun waarde zo lang mogelijk behouden blijft."

De nieuwe plastic materialen die met behulp van LyondellBasells MoReTec-technologie gemaakt worden, kunnen gebruikt worden in voedselverpakkingen en gezondheidsartikelen, waar strenge wettelijke vereisten aan verbonden zijn.

De proefinstallatie kan tussen de 5 en 10 kilogram (kg) huishoudelijk plastic afval per uur verwerken en bouwt voort op het onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd. Het proefproject heeft tot doel de interactie tussen de verschillende soorten afval in het moleculaire recyclingproces te begrijpen, de verschillende katalysatoren te testen, en de procestemperatuur en benodigde tijd te bevestigen die nodig is om het plastic afval in moleculen te ontbinden. Het doel is om dit in de komende jaren af te ronden en dan te plannen voor een eenheid op industriële schaal.

LyondellBasell start met succes een nieuwe proeffaciliteit voor moleculaire recycling