20.08.2020

Doe mee met de campagne ‘Wij Zijn Chemie’

Geef een digitaal gastcollege of virtuele tour aan leerlingen van een (middelbare) school bij jou in de buurt. Een introductie van jouw bedrijf en de sector aan de jeugd. Als sector hebben we deze nieuwe generatie hard nodig voor de uitdagingen van de toekomst. Daarom organiseert de VNCI samen met C3 de campagne ‘Wij zijn Chemie’ in oktober en november. Een oproep aan scholen en bedrijven om hun stem te laten horen.

 

Het landelijke evenement Weekend van de Wetenschap kan helaas niet doorgaan dit jaar. Daarom dit ‘digitale initiatief’. Hieronder een aantal voorbeelden ter inspiratie, zoals een gastcollege door een ambassadeur voor Women in Chemistry. Vertel over de kansen en voordelen om als vrouw in de chemie te werken en maak het verschil voor alle jonge meiden. 

Aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Vicky Hendriks. Laat weten welke doelgroep jouw voorkeur heeft en welke digitale vormen jouw bedrijf kan bieden. Wij nemen vervolgens contact met je op.  Ondersteuning nodig bij de organisatie? Neem dan contact op met Susanne Schoenmacker van C3.

Vmbo

  • Laat zien hoe het productieproces in elkaar zit. Hoe kom je van een aantal grondstoffen tot de korrels voor een LEGO-blokje of de hars in parfum die ervoor zorgt dat dit op je huid blijft zitten? Leg het uit via een virtuele live sessie of eerder opgenomen videotour door het bedrijf. 
  • Gastcollege ambassadeur Women in Chemistry. 

Havo en vwo

  • De chemiebedrijven in Nederland waren cruciaal tijdens het bestrijden van de coronacrisis. Juist in de eerste weken. Veel bedrijven schakelden hun productieproces om waardoor er bijvoorbeeld handgels in plaats van verf uit de machines kwamen. Hoe maken ze dit? En aan wat voor andere beschermingsmiddelen levert de chemie een belangrijke bijdrage?
  • Gastcollege over duurzaamheid, hoe de chemie kan bijdragen aan een samenleving zonder CO2
  • Gastcollege ambassadeur Women in Chemistry. 

Mbo

  • Presenteer jouw bedrijf, laat zien wat voor verschillende functies er zijn, mogelijke stageplekken en geef de mogelijkheid om te speeddaten met een procesoperator.
  • Gastcollege ambassadeur Women in Chemistry. 
Je hebt onvoldoende rechten om dit item te bekijken of dit item bestaat niet meer.