21 - 10 - 2019

100 % circulair plastic

Dow kondigt samenwerking met Fuenix Ecogy Group aan

Fuenix Ecogy Group in Weert verwerkt via een thermochemisch proces plastic afval tot onder meer nafta. Dow in Terneuzen zet het in de kraker om naar ethyleen, een belangrijke grondstof voor plastic. Zo sluiten zij de kringloop en maken ze 100 procent circulair plastic mogelijk.

Tekst: Adriaan van Hooijdonk

 

Alleen al in Europa gooien wij met z’n allen jaarlijks 25 miljoen ton plastic afval weg. Daarvan is minimaal 7,5 miljoen ton – die nu in de verbrandingsoven gaat – geschikt om tot nieuwe grondstoffen voor plastic op te werken. Fuenix Ecogy Group in Weert is wereldwijd een van de eerste spelers die plastic afval op commerciële schaal kan ‘upcyclen’ naar grondstoffen, waarmee Dow 100 procent circulair plastic kan produceren. Mondiaal gezien zijn hier volgens persbureau Bloomberg zestig tot tachtig bedrijven mee bezig. 
Het bedrijf gebruikt hiervoor een nieuwe, deels gepatenteerde technologie, uitgedokterd door Duitse techneuten die ook in de onderneming deelnemen. De technologie was oorspronkelijk bedoeld om afval in biobrandstof om te zetten. “Wij hebben de technologie naar een hoger niveau getild en geschikt gemaakt om plastic afval te verwerken tot grondstoffen voor nieuwe, circulaire plastics. Zo dragen wij bij aan de oplossing van het plastic-afvalprobleem. Ook reduceren wij de CO2-uitstoot, omdat het afval niet meer de verbrandingsoven in gaat”, zegt Sirt Mellema, directeur van Fuenix. Het Limburgs Energie Fonds investeerde in de onderneming om uitbreiding mogelijk te maken. 

 

Afvalplastic wordt ingezameld bij huishoudens en gesorteerd voor mechanische recycling. Het resterende plastic dat niet kan worden gerecycled wordt met de Fuenix-technologie verwerkt in een driestappenproces. Eerst wordt het verpulverd tot kleine deeltjes, daarna worden de plastic deeltjes onder hoge temperatuur gekraakt tot kleinere moleculen, en uiteindelijk wordt de gasstroom gecondenseerd tot drie producten: nafta, lpg en wax.

 

 

Lastig afval

Het plastic afval voor Fuenix en Dow komt van Nederlandse en Duitse afvalinzamelaars. Met een sorteerinstallatie halen de inzamelaars eerst het afval eruit dat geschikt is voor mechanische recycling. Zo bevat een gemiddelde plastic supermarkttas nagenoeg zuiver polyethyleen, dat vrij eenvoudig mechanisch is te recyclen. Het residu dat na mechanische recycling van het plastic afval overblijft, bevat onder meer polyolefinen, polystyreen en meerlaags materiaal uit voedselverpakkingen, zoals polyamides. “Deze stroom is niet geschikt voor mechanische recycling en gaat nu de verbrandingsoven in. Wij kunnen deze lastige stroom dus wel verwerken”, vertelt Mellema.
Fuenix zet het plastic afval via een thermochemisch proces om in verschillende producten, waaronder nafta. Dow zet het in de kraker om naar ethyleen. Dit is een belangrijke grondstof voor andere verbindingen, waaronder polyethyleen en polypropyleen, de basismaterialen voor plastic. 
“Het materiaal is zo zuiver dat het ook geschikt is voor voedselverpakkingen. Dat is zeer relevant, want alle mechanische gerecyclede plastics zijn hier nog niet geschikt voor”, stelt hij. Daarnaast komt er uit het proces een vloeibare gasfractie vrij. Dow gebruikt het eveneens als grondstof voor de kraker. De paraffine uit het proces, een bijproduct, gaat naar een kaarsenfabrikant. 

 

Opschaling

“Zo sluiten wij de kringloop en maken wij het mogelijk om 100 procent circulair plastic te maken”, zegt Carsten Larsen, commercial recycling director EMEA Packaging and Specialty Plastics van Dow, over de samenwerking met Fuenix. In augustus heeft Dow in Terneuzen zijn eerste vrachtwagenlevering nafta ontvangen. Beide partijen zetten nu vol in op de industriële opschaling van het proces. Dat gebeurt met kleine, modulaire installaties van Fuenix die op het terrein worden geplaatst. Hierin verwerkt Fuenix het plastic afval tot grondstof voor de kraker. 
Dow ziet kansen om op termijn de feedstock op basis van aardolie voor alle krakers van het mondiaal opererende chemiebedrijf te vervangen door de nafta uit plastic afval, stelt Larsen. “Theoretisch gezien is het mogelijk, maar in de praktijk vereist het een verregaande samenwerking met afvalinzamelaars om via slimme sorteersystemen genoeg geschikt plastic afval te krijgen. Veel plastic wordt nu verbrand, gestort of, nog erger, in het milieu achtergelaten. Het is onze intentie om het project op te schalen, zodat we plastic afval uiteindelijk in al onze krakers kunnen verwerken.” De samenwerking met Fuenix draagt volgens hem bij aan de doelstelling van Dow om in 2025 minimaal 100 duizend ton gerecycled plastic in eindproducten voor de Europese markt te verwerken. In 2030 moeten alle plastic verpakkingen in de Europese Unie recyclebaar of herbruikbaar zijn. 
Dow hoeft de kraker in Terneuzen voorlopig niet aan te passen voor de verwerking van de nafta uit het proces van Fuenix. Wanneer het bedrijf overgaat naar grootschalige verwerking is dat wel het geval, maar het is volgens Larsen te vroeg om hier tot in detail op in te gaan. De prijs voor nafta uit plastic afval ligt momenteel volgens Mellema “iets hoger” dan nafta uit aardolie. “Samen met Dow hopen wij door de opschaling van het proces op industriële schaal op een vergelijkbare prijs uit te komen.”


Van afvalplastic naar eindproduct

Het plastic afval komt in balen bij Fuenix in Weert aan. De medewerkers verkleinen het afval met een shredder. Daarna volgt een nabehandelingsstap om een zo’n homogeen mogelijke productstroom te krijgen. De stroom gaat in een roterende trommeloven, zonder zuurstof, waarin het onder invloed van warmte wordt omgezet in kortere koolwaterstofverbindingen. “Dit deel van het proces doen chemiebedrijven in krakers op grote schaal”, licht Fuenix-directeur Sirt Mellema toe. Over de nabehandelingsstap kan hij niets zeggen: “Dat is het geheim van de smid.”

 


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Chemie Magazine

Onderdeel van dossier(s):