Waste4ME BV

Waste4ME BV
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp023-203 99 88

Over Waste4ME BV

 

Waste4ME is opgericht in 2010, toen de oprichters deelnamen aan de Nederlandse Militaire Innovatie Competitie, met het idee om afval om te zetten in gas om diesel te besparen op verbindingen. Waste4ME was finalist, won niet, maar kreeg vervolgcontracten om een ​​robuuste afval-naar-energietechnologie te ontwikkelen met cofinanciering en ontwikkeling van het Nederlandse leger.

In eerste instantie richtte Waste4ME zich op gedecentraliseerd afvalbeheer met lokaal voordeel. Deze oplossingsgerichte benadering deed Waste4ME een volwassen technologie selecteren, aanpassen en verder ontwikkelen tot de vereiste robuuste oplossing die het nu biedt, de WER, gecertificeerd in 2015.

De kerntechnologie van de WER is pyrolyse, toegepast om afval om te zetten in olie en gas . Vanwege nieuwe marktontwikkelingen sloot Waste4ME zich in 2016 aan bij de pyrolysecluster om zijn activiteiten uit te breiden naar chemische recycling. Hierdoor kunnen WER-gebruikers niet-recyclebare kunststoffen en andere materialen verwerken tot waardevolle input voor chemische fabrieken.

Momenteel haalt Waste4ME de WER naar Nederland en bewijst daarmee businesscases voor chemische recycling van verschillende materialen. De oprichters van Waste4ME richten zich op het ontwikkelen en inzetten van technologieën die zowel commercieel als sociaal levensvatbaar zijn om de wereld te verbeteren en waarde toe te voegen aan wat anders als afval zou worden beschouwd.

​In 2020 is de activiteit van Waste4ME officieel gecertificeerd door DEKRA en zijn ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 certificaten uitgegeven door DEKRA Certification BV. Deze certificaten bevestigen de hoge kwaliteitsmanagementnormen in het bedrijf en de minimale impact op het milieu.

Gerelateerd nieuws
Geen gegevens gevonden