Ketjen Netherlands B.V.

Ketjen Netherlands B.V.
Nieuwendammerkade 1 -3
1022 AB Amsterdam

Nieuwendammerkade 1
1022 AB Amsterdam

020-634 70 00

Over Ketjen Netherlands B.V.

 

Vanaf januari 2024 opereren we op onze locatie in Amsterdam-Noord verder onder een nieuwe naam, Ketjen Netherlands B.V., onderdeel van Ketjen Corporation. Ketjen Corporation is samen met alle andere locaties van (voorheen) Albemarle Catalysts een volle dochteronderneming van Albemarle Corporation.

We blijven producten ontwikkelen die over de hele wereld worden gebruikt om bijvoorbeeld op een energiezuinige en verantwoorde manier de schoonst mogelijke transportbrandstoffen te maken. Steeds vaker worden deze producten ingezet voor het maken van groene (bio)brandstoffen. Hiermee ondersteunen wij de energietransitie en een duurzame toekomst van transport.

Voor veel bewoners van Amsterdam is Ketjen geen onbekende naam. Onder deze naam begon onze lange historie als een echt Amsterdams chemiebedrijf. Meer dan 100 jaar geleden startte Ketjen op de huidige locatie aan het IJ in Amsterdam-Noord. Van producent van zwavelzuur en speciale chemicaliën tot een bedrijf nu dat wereldwijd oplossingen levert voor een verantwoorde energietransitie.