Wij zijn Chemie

Als sector hebben we jongeren hard nodig voor de uitdagingen van de toekomst. Daarom organiseert de Koninklijke VNCI samen met C3 de campagne ‘Wij zijn Chemie’. Geef een (digitaal) gastcollege of (virtuele) tour aan leerlingen van een (middelbare) school bij jou in de buurt. Met de Wij zijn Chemie Toolbox helpen we je graag op weg. 

 

Download hier de Wij zijn Chemie Toolbox

Doe ook mee en zet jouw bedrijf op de lijst met deelnemers!

Heb je al een leuk aanbod voor scholen? Of ben je bereid om een (digitaal) gastcollege te geven? Meld je dan hier aan. Een open dag organiseren op locatie? We hebben een praktische handleiding voor je gemaakt.


Masterclass ‘Hoe vertel ik over mijn werk in de klas’

Inspiratie op doen over hoe je jongeren kunt vertellen over jouw werk? Bekijk de masterclass die op 22 september georganiseerd werd.


Wat kun je zoal doen voor scholen?

Vmbo

  • Laat zien hoe het productieproces in elkaar zit. Hoe kom je van een aantal grondstoffen tot de korrels voor een LEGO-blokje of de hars in parfum die ervoor zorgt dat dit op je huid blijft zitten? Leg het uit via een virtuele live sessie of eerder opgenomen videotour door het bedrijf. 
  • Gastcollege van een professional. 

Havo en vwo

  • De chemiebedrijven in Nederland waren cruciaal tijdens het bestrijden van de coronacrisis. Juist in de eerste weken. Veel bedrijven schakelden hun productieproces om waardoor er bijvoorbeeld handgels in plaats van verf uit de machines kwamen. Hoe maken ze dit? En aan wat voor andere beschermingsmiddelen levert de chemie een belangrijke bijdrage?
  • Gastcollege over duurzaamheid, hoe de chemie kan bijdragen aan een samenleving zonder CO2
  • Gastcollege van een professional. 

Mbo

  • Presenteer jouw bedrijf, laat zien wat voor verschillende functies er zijn, mogelijke stageplekken en geef de mogelijkheid om te speeddaten met een procesoperator.
  • Gastcollege van een professional.