NLEN(X) Sluiten

        

NL EN

Ledennet

Onderliggende pagina's

Werk en carrière


De chemiesector werkt voortdurend aan vernieuwingen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de wereld van morgen. ‘Chemie is overal’ is in dat verband geen vrijblijvende stelling. Het zegt iets over de industrie zelf, over de mensen die er werken en over het werk dat ze doen. Chemie is een vak voor verantwoordelijke, nieuwsgierige mensen, die producten willen ontwikkelen en maken die er toe doen.

Wereldtop

De chemische sector is belangrijk voor Nederland vanuit economisch perspectief, maar ook maatschappelijk gezien en in internationaal opzicht. Dat laatste slaat niet alleen op de omvang en kracht van de industrie zelf, maar ook op het intellectuele niveau. Chemisch onderzoek, uitgevoerd in Nederland, behoort tot de absolute wereldtop en trekt studenten uit de hele wereld. 

Internationaal

Banen in de chemie zijn boeiend, gevarieerd én goed betaald. Mensen die gaan werken in de chemie kunnen rekenen op uitdagende taken met vrijheid en verantwoordelijkheden. Bedrijven in de chemiesector bieden volop ontwikkelings-, opleidings- en stagemogelijkheden. 

Bovendien is de sector sterk internationaal georiënteerd. Wie in de chemie werkt, bevindt zich al gauw in een internationale omgeving. Dat, plus het feit dat de Nederlandse chemie in de hele wereld aanzien geniet, geeft interessante carrièreperspectieven. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld.

Beroepen in de chemie

Wat kun je worden na een chemiestudie? Welke banen zijn er in de chemie? Een selectie van de mogelijkheden lees je op de website Chemieisoveral.nl. Ben je op zoek naar een baan in de chemie? Bekijk dan dit overzicht met vacaturesites.Contact

Telefoon: 070 337 87 87
Fax: 070 320 39 03
E-mailadressen

Postadres
Postbus 443
2260 AK  Leidschendam

Bezoekadres
Castellum, ingang C
Loire 150
2491 AK  Den Haag

Perscontact
Woordvoerder: Roderik Potjer, Hoofd Communicatie & Public Affairs
Telefoon: 070 337 87 30
E-mail: potjer@vnci.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Lees de Chemie Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de VNCI.

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
U bent succesvol ingeschreven
U bent succesvol uitgeschreven
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

all rights reserved 2017