CO₂-reductie Industrie

Dit najaar organiseert het Platform Verduurzaming Industrie voor de vierde opeenvolgende keer de Masterclass CO2-reductie Industrie. In vier sessies gaan de deelnemers aan de slag met de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering. Wil jij een CO2-reductieplan opstellen voor jouw bedrijf? Dan is deze serie masterclasses interessant voor jou of misschien voor iemand uit je netwerk.

 

Je gaat onderzoeken wat de beste verduurzamingsopties zijn voor je bedrijf en je schrijft een stappenplan om daadwerkelijk CO2-reductie te realiseren. Je start met een analyse van de huidige situatie. Daarna behandelen we verschillende technieken waarmee je bedrijf CO2-reductie realiseert. Van de interessante opties voor je bedrijf berekenen we de daadwerkelijke reductie.

We onderzoeken de koppeling met kansrijke en natuurlijke transitiemomenten. Ook is er aandacht voor de besluitvorming en leer je hoe je het draagvlak onder collega’s vergroot en omgaat met weerstand. Tijdens de sessies presenteren we aansprekende (reken)voorbeelden, realistische cases en handelingsperspectieven. In een besloten netwerk van deelnemers kun je sparren over ideeën en meer.

De vier masterclasses staan gepland op:

  • Donderdag 29 september
  • Dinsdag 18 oktober
  • Donderdag 3 november
  • Donderdag 17 november

Let op: voor deelname is het van belang dat je op alle data kunt deelnemen.

Meer informatie over de masterclasses en de mogelijkheid om aan te melden lees je op de website van Programma Verduurzaming Industrie.