Dag van de Chemie = Weekend van de Wetenschap


In 2018 zijn we met de ‘Dag van de Chemie’ een intensieve samenwerking aangegaan met Weekend van de Wetenschap (WvdW). Om elkaar zoveel mogelijk te versterken en een nog grotere doelgroep te bereiken, gaat de Dag van de Chemie vanaf dit jaar (3 en 4 oktober) verder onder de vlag van Weekend van de Wetenschap.

 

De VNCI blijft als partner intensief betrokken bij de organisatie. Deze samenwerking geeft een bredere verbinding met de samenleving door de koppeling met andere deelnemers, zoals musea, bibliotheken en andere (technische) bedrijven.


Kick Off

Je bent van harte welkom op de inspirerende Kick Off op donderdag 5 maart bij de VNCI. Tijdens deze sessie van 11.00 tot 13.00 uur (inclusief lunch) vertellen we meer over de samenwerking en stelt het projectteam van WvdW zich voor. Ze praten je bij over het hele proces in aanloop naar de komende editie. Ook het Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) sluit aan. C3 denkt graag met de deelnemers mee over een aansprekend programma dat buurtbewoners uitnodigt een kijkje in de keuken te komen nemen en de jeugd inspireert na te denken over de beroepen en studies binnen de mooie wereld van de chemie.

 

Wat verandert er in de praktijk?

  • Binnen het WvdW worden de chemiebedrijven specifiek uitgelicht.  Hierover meer tijdens de sessie op donderdag 5 maart.
  • Je kunt zelf kiezen welke dag je meedoet in het eerste weekend van oktober (zaterdag 3 of zondag 4 oktober)
  • VNCI ondersteunt uiteraard haar leden in de organisatie. Denk aan een format voor persbericht, banner voor aan de poort etc.
  • Mogelijkheid om jaarlijks mee te doen (maar dit hoeft natuurlijk niet). Deelname kan ook in kleinere vorm dan een open dag. Denk aan een kleinschalig gastcollege.
  • Meer achtergrondinfo over het Weekend van de Wetenschap lees je hier.Aanmelden

Ben je lid van VNCI en heb je een ledenlogin? Ga dan naar het Ledennet en log in. Je contactgegevens worden dan automatisch ingevuld. Nog geen login? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen.

Met * gemerkte velden zijn verplicht


Jouw gegevens

Ik ga akkoord met de privacyverklaringFout in de captcha!
Er is iets fout gegaan tijdens het opslaan. (server)
Er is iets fout gegaan tijdens het opslaan.

Of je hebt geen enkele sessie gekozen.
Je inschrijving is opgeslagen.
Je aanvraag wordt verwerkt.