Evenement

Workshop Natuurlijk kapitaal en chemieDatum 28 maart 2018

Bent u bezig met klimaatbestendigheid? Uw impact op het klimaat, het zekerstellen van grondstoffen of voldoende water voor uw processen? Dan nodigt de VNCI, in samenwerking met de andere organisatoren, u graag uit voor een interactieve workshop waarin u inzicht krijgt in de meerwaarde van natuurlijk kapitaal voor het behalen van de (duurzaamheid)ambities en doelstellingen van uw bedrijf. 
 
 
Maatschappelijk Programma Natuurlijk Kapitaal
Deze workshop is onderdeel van het Maatschappelijk Programma Natuurlijk Kapitaal, dat wordt getrokken door vijf organisaties: VNO-NCW, MVO Nederland, IVCN Nederland, NBA en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vanuit dit programma worden workshops voor de agrofood-, de bouw- en de chemiesector georganiseerd. In de workshops doen bedrijven ervaringen op met natuurlijk kapitaal en het Natural Capital Protocol (NCP) of delen hun ervaringen.

 
Meer informatie is te vinden op mvonederland.nl
Let op: De workshop kent een beperkt aantal deelnemers. Vanuit elk bedrijf kunnen daarom maximaal twee personen deelnemen. De voertaal van de workshop is Engels

 

Bekijk programma
Inschrijven (extern)

 

Programma (10.00 tot 15.00 uur)

Voor de chemiebedrijven is er woensdag 28 maart een workshop, georganiseerd door Arcadis als kennisexpert op natuurlijk kapitaal. In de workshop verkennen de aanwezige bedrijven hoe het perspectief van natuurlijk kapitaal kan helpen bij het bereiken van (lange termijn) doelen op het gebied van bijvoorbeeld klimaatbestendigheid, energietransitie, watermanagement en grondstofzekerheid.

Voorbeelden van onder andere AkzoNobel en DOW maken tastbaar welke waarde natuurlijk kapitaal kan hebben voor uw bedrijf. Aan de hand van de stappen zoals beschreven in het NCP gaat u als deelnemer ook zelf aan de slag met het verkennen van de relatie tussen uw bedrijfsvoering en natuurlijk kapitaal. Ook verkent u hoe het NCP kan helpen in het invullen van de ambities die bijvoorbeeld voortkomen uit de klimaatdoelstellingen, Sustainable Development Goals, de Routekaart 2050 en/of het Responsible Care programma.