Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap, technologie en chemie.


Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurators aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria. 

Wat is er allemaal te doen?

Het hele programma van Weekend van de Wetenschap 2023 kun je hieronder terugkijken. Kun je niet wachten en ben je nieuwsgierig naar voorproefjes van het festival bekijk dan onze doe-het-zelf pagina voor leuke feitjes, puzzels en proefjes voor thuis op de website van Weekend van de Wetenschap

Voor iedereen

Weekend van de Wetenschap is geschikt voor (bijna) alle leeftijden. We focussen ons op gezinnen met kinderen tussen 8 en 14 jaar, maar iedereen kan volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft. Duik in het programma en geniet!

Contact

Heb je vragen over Weekend van de Wetenschap? Neem dan contact op met de organisatie, T 020 531 35 90 of stuur een mail

Wil je als organisatie meedoen, meld je dan hier aan.