Matchmaking Circular Plastics NL

Op 12 oktober vindt een informatie- en matchmakingbijeenkomst plaats voor de aankomende calls van Circular Plastics NL. CPNL, RVO en NWO nodigen onderzoekers (alfa, bèta en gamma), bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om deze bij te wonen.


Matchmaking voor:

  • Ondernemers

  • Onderzoekers

  • Branche/maatschappelijke organisaties

Deze matchmakingochtend van het CPNL programma staat in het teken van de calls voor 2023. Vanaf 9:00 uur staan de deuren van de Geertekerk in Utrecht open om andere geïnteresseerden te ontmoeten en informatie in te winnen bij de programma managers en vertegenwoordigers van NWO en RVO. Professionals in de polymeer industrie, afvalverwerkers en recycling experts worden expliciet uitgenodigd om hun ideeën en kennis af te stemmen op de aankomende subsidieregelingen.

NWO
In oktober 2023 wordt de NWO call for proposals Plastics circulair maken: technische innovaties voor wetenschappelijk onderzoek voor de CPNL incubator (p8) uitgezet. Hiermee kan onderzoek worden gedaan naar nieuwe materialen of recycling technologieën  met als doel plastics meer en beter te recyclen, inclusief de daarvoor eventueel benodigde kleur- en hulpstoffen/additieven die van een polymeer een plastic maken. Voor dit programmaonderdeel is 6 mln euro beschikbaar in 2023 voor toekenning aan 10 projecten. De call for proposals wordt open gesteld voor brede consortia waarbinnen onderzoekers en ondernemers met elkaar samenwerken. In de call for proposals is alle informatie na te lezen.

RVO
In oktober 2023 wordt de subsidieregeling met generieke 3 onderzoeksprojecten en 9 showcases voor CPNL uitgezet via een tender via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor vernieuwende projecten voor de verschillende onderwerpen.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.